Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. prosince 2018

MŮJ TIP - Gusto Madre




Via Armando Diaz 2, Alba, Itálie
Tel.: 0173 290915
Email: info@gustomadre.it
www.gustomadre.it
Otevřeno St-So 12:00 – 14:30, 19:00 – 23:00, Ne 19:00-23:00, Po 12:00-14:30, 19:00-23:00





Z jídelního lístku:
Focaccia z piemontské mouky, pokrytá teplou směsí rajčat, mozarelly bufala, parmské šunky (22€)
Focaccia zapečená s rajčaty San Marzano Nocerino Sarnese, mozarella bufala, parmská šunka (22€)
Focaccia zapečené se slaninou Lardo di Pata Negra, sýrem Castelmagno a hříbkovým krémem (22€)
Klasická pizza s rajčaty Nocerino Sarnese, smetanou a olivovým olejem (7€)
Klasická pizza s rajčaty Nocerino Sarnese, mozarellou bufala a smaženými květy (9€)
Kantabrijská pizza s brokolicovým krémem, rikotou a sardelkami (13€)
Slaninová pizza Porri di Cervere, smetana, sýrová omáčka Fontina d´Alpeggio, fritovaný pórek (11€)
Vegetariánská pizza se zeleninovou omáčkou, kardy, konfitovanými rajčaty, sýrem Castelmagno (12€)
Pizza s tuňákem, rajčaty Nocerino Sarnese, kapary a olivovým olejem (12€)
Pizza s klobáskou Salsiccia di Bra, smetanou, sýrem Pecorino a olivovým olejem (12€)
Focaccia s krémem ze sušené tresky (15€)
Focaccia se zapečenou mortadelou, kapary, rajčaty Nocerino Sarnese, sýrem Pecorino a olivovým olejem (14€)
Čokoládové lanýže s oříškovou náplní, karamel, pudink z bílé čokolády, kakaový crumble (7€)
Karamelový krém s madagaskarskou vanilkou, citronový krém a pstáciový Brittle (7€)
Il Monte Bianco, jemný kakaový biskvit, zmrzlina, sněhová pusinka (7€)


Upozornění: 
Na první pohled obyčejná pizzerie. Avšak když se podíváte na jídelní lístek – a když pak něco z nabízených lahůdek ochutnáte, jste velmi příjemně šokováni. Základem většiny pokrmů totiž není běžné pizzové těsto, nýbrž chléb Focaccia, dlouhý až půl metru, většinou rozříznutý po délce a zapečený s něčím dobrým. Tříchodové menu stojí kolem 25€. Za servis příplatek 2€. Láhev domácího piva Baladin za 5€. V sezoně vám nastrouhají na pokrm také bílé piemontské lanýže, 5 gramů za 7€. Šéfkuchař a majitel Fabio Ciriaci nazývá svůj podnik „labužnickým experimentem“. Podporováno hnutím Slowfood.