V Onyxu šéfuje Szabina Szulló, je to tedy historický průlom: žena a ještě k tomu Maďarka!
A Budapešť má nyní i čtyři Biby, dostihla Prahu. Pořád se ovšem ještě můžeme utěšovat tím, že v Polsku (které je v publikaci zastoupeno Varšavou i Krakovem) nebyla udělena nejen žádná hvězdička, ale ani jediný Bib. A Slovensko dokonce není v publikaci zastoupeno vůbec. Já osobně jsem potěšen, že šéfredaktorem zmíněné publikace už není Derek Bulmer, který v minulosti nasekal spoustu chyb. S novou šéfredaktorkou, Angličankou Rebeccou Burr, jsem měl tu čest nedávno obědvat a mám z tohoto setkání velmi dobrý pocit, že se může pod jejím vedením leccos změnit.
Pro ty, kteří se mne neustále ptají na názvy restaurací, jež podle mého názoru kandidují na hvězdičku, opět opakuji: ve srovnání s těmi, které znám ze zahraničí, by klidně hvězdičku mohly získat tyto pražské podniky: La Degustation, Monastery, Le Terroir, Divinis, Alcron a možná i Celeste a Essencia. Biba by měly mít kromě stávajících také Na kopci, Cafe Imperial, La Gare, Les Moules, Čestr, Bistro Florentýna, Monarch v Kolkovně a možná i Lokál u bílé kuželky. A ještě něco: všem podnikům označeným v publikaci Michelinu zkříženými příbory opět připomínám, že nejde o hodnocení kvality, nýbrž pouze o určení cenové hladiny. Takže chlubit se tímto označením je směšné.
A Budapešť má nyní i čtyři Biby, dostihla Prahu. Pořád se ovšem ještě můžeme utěšovat tím, že v Polsku (které je v publikaci zastoupeno Varšavou i Krakovem) nebyla udělena nejen žádná hvězdička, ale ani jediný Bib. A Slovensko dokonce není v publikaci zastoupeno vůbec. Já osobně jsem potěšen, že šéfredaktorem zmíněné publikace už není Derek Bulmer, který v minulosti nasekal spoustu chyb. S novou šéfredaktorkou, Angličankou Rebeccou Burr, jsem měl tu čest nedávno obědvat a mám z tohoto setkání velmi dobrý pocit, že se může pod jejím vedením leccos změnit.
Pro ty, kteří se mne neustále ptají na názvy restaurací, jež podle mého názoru kandidují na hvězdičku, opět opakuji: ve srovnání s těmi, které znám ze zahraničí, by klidně hvězdičku mohly získat tyto pražské podniky: La Degustation, Monastery, Le Terroir, Divinis, Alcron a možná i Celeste a Essencia. Biba by měly mít kromě stávajících také Na kopci, Cafe Imperial, La Gare, Les Moules, Čestr, Bistro Florentýna, Monarch v Kolkovně a možná i Lokál u bílé kuželky. A ještě něco: všem podnikům označeným v publikaci Michelinu zkříženými příbory opět připomínám, že nejde o hodnocení kvality, nýbrž pouze o určení cenové hladiny. Takže chlubit se tímto označením je směšné.