Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. ledna 2015

Dernier Cri



Žhavou novinkou je zahájení festivalu Grand Restaurant, který potrvá od 15. ledna do 28. února. Je to už šestý ročník a letos se ho zúčastní 85 restaurací po celé republice. V Brně například Borgo Agnese, Koishi a Pavillon, v Ostravě Na Hradbách a Zámek Zábřeh, v seznamu je i unikátní Miura v Čeladné, Promenáda v Karlových Varech, Babiččina zahrada v Průhonicích nebo Angusfarm v Soběsukách. V Praze můžete navštívit mimo jiné i japonskou restauraci Miyabi, kde můžete ochutnat (poprvé na území České republiky) raritu: rybu Fugu, jejíž konzumace byla v minulosti velice riziková, v některých případech došlo dokonce k úmrtí, protože některé části ryby byly smrtelně jedovaté. Donedávna mohl rybu Fugu nabízet veřejnosti pouze kuchař se speciálním certifikátem. Nyní už existují certifikované firmy, které prodávají vykuchané části ryby, můžete se tedy spolehnout, že k žádné zdravotní újmě nedojde. Má to ovšem jednu nevýhodu: ryba není čerstvá, nýbrž zmražená. I tak může být ochutnávka této rarity zážitkem. Degustaci si můžete objednat na www.grandrestaurantfestival.cz. A ještě něco: V neděli 25. ledna pojede opět Mňam Bus, tentokrát za nejlepšími burgery.