Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. ledna 2015


REFERENDUM




Hlasování o nejlepším sýru na strouhání k těstovinovým jídlům bylo překvapivě jednoznačné. Téměř všichni hlasující se přiklonili na jednu stranu. Přitom se ovšem musí brát v úvahu, že v Česku se nyní dá koupit i kvalitní sýr typu Grana padano, vyrobený u nás podle tradičních italských metod, jímž se parmezán dá dobře nahradit. Pecorino z ovčího mléka má ovšem razantnější vůni a k některým jídlům je ideální.


Avšak výsledek hlasování je jasný: zvítězil Parmezán  nad Pecorinem!  


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 26. 1. 2015.