Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. května 2015

MŮJ TIP - Pastař








Malostranské nábřeží 558/1, 118 00 Praha 1
Tel.: +420 777 009 108
www.pastar.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00


Z jídelního lístku:
Hrášková polévka s krémovou ricottou (59 Kč)
Hovězí tatarák s lanýžovým olejem a opečenou bruschettou (109 Kč)
Salát s rukolou, polníčkem, čerstvou Burratou, višněmi a pistáciemi (99 Kč)
Risotto s červenou řepou a čerstvou ricottou (159 Kč)
Ravioli s hovězím masem v máslové omáčce s mandlemi, coulis z vína Porto (169 Kč)
Bigoli s mořskými plody, rajčátky datterino a humrovým bisquem (199 Kč)
Bramborové gnocchi s králičím ragú a jarní zeleninou (159 Kč)
Steak z mečouna s hráškovým pyré, karotkou a omáčkou z vína Marsala (295 Kč)
Pomalu pečené jehněčí kolínko s lanýžovou krémovou polentou (265 Kč)
Kukuřičné kuřátko na grilu s pečenou jarní zeleninou a bazalkovou omáčkou (225 Kč)
Makové sufflé s rybízovým a mascarponovým coulis s jogurtovou zmrzlinou (79 Kč) 
Višňová granita s vanilkovým mascarpone a kakaovým bisquitem (89 Kč)
Čokoládový bourbon cake s banánovou salsou a karamelovou omáčkou (89 Kč) 
Vanilkový pie s karamelovou krustou a teplými malinami s vodkou (89 Kč)

Upozornění: Nová restaurace na dobrém místě (přímo přes řeku naproti Národnímu divadlu) je unikátně spojena s prodejnou těstovin. Vaří se tu po italsku, přestože všichni majitelé i kuchaři jsou Češi – a také čerstvé těstoviny jsou vyrobeny v Česku. Projekt se teprve rozvíjí a samozřejmě zatím občas klopýtá přes dětské choroby. Avšak kvalita týmu a dobrá poloha slibuje rozvoj na patřičné úrovni.