Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. května 2015

REFERENDUM

Naše poslední referendum se týkalo způsobů, jak upravit květák. Měli jste dvě možnosti: obalovaný a smažený (s tatarkou) nebo vařený a podávaný s vejcem jako mozeček. Hlasování bylo naprosto jednoznačné, objevilo se pouze několik drobných vylepšení, například okurkový salát jako příloha nebo smažení na pánvi místo ve fritéze. Neobvyklý byl recept na smažení „na kari“ (?). Jako varianty se objevily recepty na květákové placičky nebo na květák s rajskou (zřejmě omáčkou), bazalkou a tuňákem. 

Výsledek je však nicméně naprosto jasný: zvítězilo obalování a smažení nad květákovým mozečkem!   


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 4. 5. 2015.