Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. června 2015

MŮJ TIP - Mash Hana








Badeniho 3, 160 00 Praha 6-Hradčany
Tel.: +420 224 b324 034
www.mashhana.cz
Otevřeno Út-Pá 11:30-15:00, 17:30-22:30, So 11:30-22:30


Z jídelního lístku:
Miso Shiru – polévka ze sojové pasty s tofu a mořskými řasami wakame (70 Kč)
Goyza – hovězí vývar s knedlíčky (80 Kč)
Ushio Shiru – rybí vývar (90 Kč)
Edamame – vařené zelené sojové boby (90 Kč)
Hiyayakko – tofu s čerstvým zázvorem, vločkami tuňáka a sojovou omáčkou (90 Kč)
Moya shi Namul – vařené sojové výhonky se sezamovým dresinkem (90 Kč)
Wakasagi – smažené rybičky v sladko-ostré omáčce (90 Kč)
Yamakake – salát s čerstvým tuňákem, japonským bramborem a okurkou (230 Kč)
Takosu – salát z chobotnice se sladkokyselou omáčkou (220 Kč)
Ika Jan Kara – domácí nakládané pekinské zelí s ostrou omáčkou (140 Kč)
Daikon Salad – salát z ředkve se sezamovým dresinkem (110 Kč)
Harumaki – jarní závitky s krevetami (140 Kč)
Agedashi Tofu – smažené tofu se sojovou omáčkou a čerstvým zázvorem (90 Kč)
Sunagimo – opečené kuřecí žaludky s výhonky česneku (160 Kč)
Ebi Tempura – smažené tygří krevety (240 Kč)
Yasai Tempura – zelenina smažená v těstíčku (210 Kč)
Soba – horké pohankové nudle v sojovém vývaru (250 Kč)
Udon – horké pšeničné nudle v sojovém vývaru (250 Kč)
Maki Sushi Negi Maguro – šest suši s tuňákem (180 Kč)
Tai – sashimi z pražmy královské (240 Kč)
Yomogi Daifuku – zelený koláček z rýže se sladkými fazolemi Adzuki (80 Kč)
Matcha -  pudink se zeleným čajem (100 Kč)
Mont Blanc – domácí dezert ze sladkých kaštanů (110 Kč)

Upozornění: Jedna z nejlepších japonských restaurací v Praze, vyhledávaná místními Japonci. Není to žádný velký luxus, ale příjemné jednoduché prostředí s milou obsluhou. Ceny jsou podle mého názoru velmi přijatelné. Každý den můžete mít zajímavé tříchodové menu za 250 Kč. Můžete ochutnat i japonské pivo, ale uvařené v Evropě.