Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. srpna 2015

REFERENDUM


Naše poslední hlasování bylo jednoznačné. Měli jste se rozhodnout mezi tlustou a tenkou pizzou. Zajímavou odpověď poslal Jan Albrecht: „Rozlišoval bych dva druhy: pizza (tlustá, tenká, křupavá, bohatě ozdobená, gurmet pizza atd.) a pak Vera Napoletana - která pochází z Neapole a má svá pravidla (kvásek,teplota pečení 450 stupňů za 90 vteřin, rajčata San Marzano DOP, buvolí mozzarela a bazalka). Nejdůležitější je těsto a proces kynutí. Výsledek je nadýchaná pizza jako obláček a jednoduchá chuť. Takto to děláme my s Albrecht street food circus. Díky za otevření tohoto tématu. Pizza je u nás trochu brána v mnoha ohledech jako fast food krmivo a to si nezaslouží“.

Výsledek je však naprosto jasný: suverénně zvítězila tenká pizza nad tlustou!   

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 17.8.2015.