Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. září 2015

MŮJ TIP - Na Hradbách






Na Hradbách 16, 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava
Tel.: +420 777 173 100
Email: nahradbach@centrum.cz
www.nahradbach.eu
Otevřeno Po-Pá 11:30-22:00



Z jídelního lístku:
Silný masový vývar s bylinkovým knedlíčkem (80 Kč)
Krém z mladých karotek, pražené mandle, zázvorový olej (90 Kč)
Čerstvě zakouřený tartar z tuňáka žlutoploutvého, limetkobý salát (215 Kč)
Marinované kachní prso na salátu z černé čočky, heřmánkový med (185 Kč)
Mušle svatého Jakuba, avokádový tartar, citronový olej, chipsy z červené řepy (245 Kč)
Filátko z parmice nachové, řeřichové pyré, kerblíková omáčka (205 Kč)
Mořský vlk pečený v solné krustě, zeleninový cous cous (385 Kč)
Pomalu pečený vepřový bok, domácí perníkové noky, sirup z badyánu a bylinek (345 Kč)
Kuřecí prso s kůží, kroupové rizoto s pórkem, celerový krém (265 Kč)
Čokoládové suflé s ovocnžm salátem (120 Kč)

Upozornění: 
Zřejmě nejlepší restaurace v Ostravě zve často k hostování přední české i zahraniční kuchaře. Najdete ji ve stejnojmenné uličce vedoucí od budovy Čs. rozhlasu k řece Ostravici, tedy ne v úplném centru města. Prostředí je útulné, obsluha na patřičné úrovni. Jen ceny jsou poněkud vyšší než jinde v Ostravě. Každý den čtyřchodové degustační menu.