Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. září 2015

REFERENDUM

Naše poslední hlasování nemělo sice příliš mnoho respondentů, avšak výsledk byl zajímavý a velmi těsný. Mnoho lidí se domnívá, že okoun má více „obtížně odstranitelných“ kůstek než lín. Pravda je však opačná. Objevil se prostý recept na úpravu okouna: zbavit šupin, osolit, okmínovat, poprášit moukou a smažit na směsi oleje a másla, dokud se kostičky nerozpustí. Prý v Římově na Malši byli okouni skvělí. Zajímavé je, že líni u nás příliš oblíbení nejsou, zatímco v Německu patří mezi nejpopulárnější ryby.

Nicméně: v souboji dvou dravých sladkovodních ryb zvítězil okoun nad línem! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 28. 9. 2015.