Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. listopadu 2015

MŮJ TIP - Bistrot Mazarin








42 Rue Mazarine, 75006 Paris, Francie
Tel.: +33 1 43 29 99 01
Email.: https://bistrotmazarin.wordpress.com 
Otevřeno každý den 11:00-22:00


Z jídelního lístku:
Andaluské gazpacho (7 € )
Zapečená cibulová polévka (8 € )
Šest velkých šneků po burgundsku (8,50 € )
Carpaccio z lososa ve stylu gravlax (13 € )
Terinka z kachního foie gras (19 € )
Pravá andouillette AAAAA, grilovaná a podávaná s hořčicí a domácími pomfrity (17 € )
Penne s baklažány, rajčaty a ricottou (14 € )
Telecí řízek piccata na rozmarýnu s těstovinami (18,50 € )
Hovězí z ongletu grilované a podávané na šalotce (18 € )
Pečené farmářské kuřátko Coquelet se čtyřmi estragonovými omáčkami (16 € )
Gambas na oleji a ryzlinku s rýží (19 € )
Filátka z petříčka, zelenina a krevety (20,50 € )
Citronový dort zdobený sněhem (8 € )
Crème brûlée na vanilce a bourbonu (8 € )
Labužníkova káva s ořechovým piškotem financier a crème brûlée (8 € )

Upozornění: Opět na skok do Paříže, tentokrát do oblíbeného bistra přítele Kamila Janáčka, který mi přivezl aktuální jídelní lístrek. Potěšilo mě, že se na něm pořád drží výtečná na místě vyráběná andujetka s domácími pomfrity – tak skvělé jsem jedl pouze občas v Belgii! Typické pařížské bistro, jakých už je velmi málo, najdete v Latinské čtvrti. Chodí tam Pařížani, turisté jen výjimečně.