Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. prosince 2015

REFERENDUM

Tak máme za sebou další Referendum, tentokrát bylo trošku náročnější, pro znalce, především pro znalce italské kuchyně. Málokdo z Čechů totiž dokáže rozlišit dva pokrmy řazené do kategorie pasta, tedy těstovinové pokrmy, v tomto případě s rajčatovou omáčkou: Arrabiata a Amatriciana. Rozdíl je ve slanině: u první jde o pancettu, u druhé o guanciale. Některé názory: důležité je prý, aby slanina nebyla jen sušená, ale i trošku zauzená, jak to dělají v Trentinu. K Arrabiatě prý zásadně jen penne. Objevila se zde také chvála na italské konzervy s dušenými rajčaty. Nicméně výsledek tohoto Referenda je jasný:


Mezi dvěma pastami s rajčatovou omáčkou zvítězila Arrabiata nad Amatricianou! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 28. 12. 2015.