Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

10. ledna 2016

REFERENDUM


Hlasování v našem posledním referendu bylo docela početné. Soupeři byli jasní: šunky buďto uzené nebo jen sušené. Objevily se samozřejmě názory, že nejlepší je obojí najednou (například šunky předalpské neboli Speck z Jižního Tyrolska nebo Trentina, které jsou zauzené a poté až 18 měsíců na suchu zrající), ale jinak jsme si rozuměli. Jedna hlasující ovšem dává před šunkami přednost českému tučnějšímu uzenému masu, právě vytaženému z udírny. Další tvrdí, že jde o velkou soutěž bez vítěze.

V souboji šunek nicméně zvítězily těsně uzené nad sušenými! 


V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 11. 1. 2016.