REFERENDUM
Máme za sebou další Referendum. Tentokrát stály proti sobě dvě bílé klobásy, norimberská a česká vinná. Jeden názor: Obě klobásy jsou výborné - pokud jsou vyrobeny dle správné receptury. To se u nás spíše daří norimberským klobásám. Ty vinné (kupované) mi připadají více šizené nebo prostě v sobě nemají, co mají mít. Pokud ale máte štěstí na dobrého řezníka, je to pak pochoutka (naposledy mě takto potěšili v řeznictví U Všetečky v Poříčí nad Sázavou). Nejlépe ale chutná norimberská klobása v kraji svého vzniku, se zelím a hořčicí. Další názor: vinná je lepší z trouby, naopak bratwurst z pánve. Jeden tip na dobrou vinnou: Řeznictví Sváček Praha 5 a teď nově na rohu Uhelného trhu a Rybné. Jiný hlasující doporučuje vinnou od Dolejšího z Davle. Vinná prý je dobrá pouze tehdy, je-li nevinnná. Norimberský krátký proces s klobásou: zprudka na pánvi!
V souboji dvou bílých klobás zvítězila těsně vinná nad norimberskou!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 8. 2. 2016.