Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. února 2016

REFERENDUM


Máme za sebou další Referendum. Tentokrát stály proti sobě dvě bílé klobásy, norimberská a česká vinná. Jeden názor: Obě klobásy jsou výborné - pokud jsou vyrobeny dle správné receptury. To se u nás spíše daří norimberským klobásám. Ty vinné (kupované) mi připadají více šizené nebo prostě v sobě nemají, co mají mít. Pokud ale máte štěstí na dobrého řezníka, je to pak pochoutka (naposledy mě takto potěšili v řeznictví U Všetečky v Poříčí nad Sázavou). Nejlépe ale chutná norimberská klobása v kraji svého vzniku, se zelím a hořčicí. Další názor: vinná je lepší z trouby, naopak bratwurst z pánve. Jeden tip na dobrou vinnou: Řeznictví Sváček Praha 5 a teď nově na rohu Uhelného trhu a Rybné. Jiný hlasující doporučuje vinnou od Dolejšího z Davle. Vinná prý je dobrá pouze tehdy, je-li nevinnná. Norimberský krátký proces s klobásou: zprudka na pánvi!


V souboji dvou bílých klobás zvítězila těsně vinná nad norimberskou! 

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 8. 2. 2016.