Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

2. listopadu 2016

MŮJ TIP - Vestibül






Universitätsring 2, Vídeň, Rakousko
Tel. +43 1 532 49 99
Email: restaurant@vestibuel.at
www.vestibuel.at
Otevřeno Po-Pá 11:00-24:00, So 18:00-24:00




Z jídelního lístku:
Krémová celerová polévka (9,50€) 
Krémová humrová polévka (15€) 
Vestibül Burger (13€) 
Domácí langoš na česnekovém oleji (8€) 
Zajíc na čočce a slanině Lardo Colonatta, (21€) 
Vídeňští šneci (18€) 
Pečená kachní játra (26€) 
Telecí srdce na smetanovo-citronové omáčce (18€) 
Filet z pstruha na pomerančích a rukole (19€) 
Selečí kotleta na iberijské šunce (31€) 
Vídeňský řízek s bramborovým salátem (25€) 
Pečená kachní prsa s petrželkovým sendvičem (32€) 
Tarte Tatin s cibulovo-čekankovo-tymiánovou příchutí (19€) 
Sgroppino – citronová zmrzlina s vodkou a Proseccem (6€) 
Čokoládové soufflé se šlehačkou (12€)  

Upozornění: 
Opět jsme ve Vídni, tentokrát v podniku, který je (jak už název odpovídá) nerozlučně spojen s divadlem, v tomto případě jde dokonce o slavný Burgtheater. Od Michelina mají Biba. V kuchyni vládne šéfkuchař Christian Domschitz, známý z mnoha předešlých michelinských restaurací. Zde se snaží skloubit rakouskou klasiku s modernou. Loni tu měl na lístku dokonce pokrm nazvaný Szegedin Lobster, tedy segedínského humra, což mě pobavilo. Majitelka Veronika Doppler vlastní ještě vedlejší restauraci Hansen.