Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

18. ledna 2017

MŮJ TIP - Ratana






Via Gaetano de Castillia 28, Milano, Itálie
Tel.: 0287128855
E-mail: info@ratana.it
www.ratana.it
Otevřeno denně 12:30-14:30, 19:30-23:30 




Z jídelního lístku:
Špaldová polévka se zeleninou a luštěninami (16€)  
Sardelky Imperiali z Cantabrica (20€)
Tlačenka z vepřové hlavy, citron, topinky (18€)
Cremonská plněná vepřová nožička Cotechino s bramborem po Modensku (16€)
Uzený síh z jezera Garda, brambory, kdoule (16€)
Plněný knedlíček s dušeným zelím (16€) 
Rizoto s pórkem a šunkou guanciale (18€)
Těstoviny tagliolini, ragú z vepřů Cinta senese (18€)
Těstoviny Tajarin, bílé lanýže z Piemontu (40€)
Plněné krůtí stehýnko pečené na červeném víně a podávané s bramborovou kaší (24€) 
Pečený pstruh na šafránu s bramborovými lupínky (26€)
Telecí pochoutka, čekanka radicchio z Castelfranca, pečené brambory (25€) 
Telecí drštky po milánsku (18€)
Ossobuco s rizotem Milanese (30€)
Artyčoky nasladko, na oleji a vanilce (10€) 
Montebianco (Montblanc) se šlehačkou a zmrzlinou (10€)
Čokoláda se zmrzlinou (10€)
Mascarpone na růžovém jablku, sorbet (10€) 

Upozornění: 
V této restauraci jsem sice sám osobně ještě nikdy nebyl, avšak dostal jsem tip od přítele, který se vyzná. Proto zveřejňuji tento tip jak pro sebe, tak pro vás. Nenápadné a poměrně levné restaurace jsou pro labužníka vždycky zajímavé, tato má navíc na jídelním lístku neobvyklé pokrmy, které bych rád ochutnal. V nové čtvrti mezi moderními domy je stará budova půvabně zasazena jako šperk. Zastávka metra Gioia. Říká se prý, že šéfkuchař Cesare Battisti brzy získá hvězdičku Michelin.