Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. ledna 2017

Výsledek referenda

REFERENDUM

Novoroční Referendum jsme pojali poněkud netradičně, exoticky. Měli jste se rozhodnout mezi dvěma druhy přípravy lilku neboli baklažánu. Jedna z možností byla italská – Melanzane alla parmigiana neboli lilek na parmezánu, druhou možností byl turecký s názvem Patlican ezmesi, čili lilek s jogurtem. Některé názory: dobrý je také afgánský recept Banjan Bourani. Lilek je ovšem obsažen i v musace. Nejlepší lilek s parmezánem dělají v benátské restauraci Harry´s Bar. A řecký jogurt už se dá snadno sehnat i v Praze. Nicméně výsledek Referenda je jasný. 


Mezi recepty na lilek zvítězil italský nad tureckým! 

V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 9. 1. 2017.