Žhavou novinkou tohoto týdne (a dalším velenesmyslem, jimiž nás zásobují čeští novináři) je zpráva, že jakýsi Nusret Gökçe (pravděpodobně původem Turek) je „nejslavnější kuchař na světě“, protože solí své pokrmy tak, že si sůl nejprve dá na nahý loket a pak ji teprve smete do pokrmu! Větší blbinu jsem snad nikdy neslyšel! Autor zprávy v Blesku, skrývající se za značku „shp“, tvrdí, že tento kuchař působící v jakési restauraci v Dubaji, „je natolik svůdný a sexy, že se proslavil po celém světě“. Jeho video, na němž předvádí solení loktem, prý oběhlo celý svět a stalo se hitem. Chodí prý za ním spousta celebrit, naposled údajně Leonardo di Caprio a Antonio Banderas. S oběma těmito fešáky se kuchař nechal samozřejmě vyfotit. Připomíná mi to příběh jednoho českého kuchaře, který o sobě prohlašoval, že vařil hollywoodským hvězdám, ve skutečnosti však byl osobním kuchařem producenta gay pornofilmů (sám gay). S hvězdami se nechal vyfotit na ulici, což málokterá hvězda odmítne. Ano, měli jsme jednoho kuchaře celebrit, jmenuje se Billy Jůza a byl několik let osobním kuchařem Donalda a Ivany Trumpových. Ten může své hosty doložit albem fotografií, na nichž je v kuchařském úboru se superhvězdami včetně Michaela Jacskona, tyto celebrity totiž občas večeřely u Trumpů doma nebo v restauraci Czech Pavillion v New Yorku, kde Jůza také vařil.
A co tedy onen Nusret Gökçe? Je pravda, že v tureckých médiích se o ně píše velice často – takže je zřejmě nejslavnější turecký kuchař. A díky svému obskurnímu videu se skutečně stal známým i jinde ve světě, říkají mu (zřejmě s vydatnou pomocí PR agentury) Salt Bae neboli solný miláček. Teď prý po něm touží ženy z celého světa. Ach jo!