Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. února 2017

MŮJ TIP - Auberge d´Ill





Rue de Collognes 2, Illhaeusern, Alsasko, Francie
Tel.: +3303 897 18900 
E-mail: message@hoteldesberges.com 
http://www.auberge-de-l-ill.com
Otevřeno St-Ne 11:30-14:30, 17:00-23:00





Z jídelního lístku:
Lososové soufflé d´Ill (46€)
Šlehaná pěna s žabími stehýnky podle Paula Haeberlina (68€)
Lanýžový sendvič s mozzarellou, barevná zelenina (75€)
Hovězí carpaccio, opečení mořští raci a ústřicová omáčka (69€)
Teplý zaječní guláš, polentový krém s alsaskými rajčaty a tarragonem (46€)
Dršťkový salát s fazolemi a husími játry (46€)
Terinka z husích jater Foie gras (55€)
Filátko pečené kambaly, smažená chobotnice a omáčka z mořských plodů (73€)
Grilovaná hovězí svíčková, smetanová nakyslá omáčka, smažení šneci (58€)
Smažený telecí brzlík ve falešném vol-au-ventu (68€)
Zvěřinové medailonky s ovocným pyré a lesními hříbky v houbové omáčce (79€)
Smažený telecí řízek, jemně vařená karotka, žampiony a omáčka s citronovou šťávou (68€)

Upozornění:
Restaurace, kterou založil před 45 lety legendární Marc Haeberlin má pořád ještě u Michelina tři hvězdy, i když Marc už nežije a podnik vede jeho syn Paul. Zde se odehrávaly dějiny, mimo jiné se zde rodila také cuisine nouvelle. Nádherný starý dům v malebné vesnici (kousek od Colmaru) má citlivě přistavěnou prosklenou jídelnu, z níž hosté vidí do zahrady a na nádhernou říčku Ill. Návštěva je zážitek spíše estetický, chodí se sem jako do Louvru. Ceny jsou ovšem dosti vysoké, platí se za legendu. Polovina pokrmů je připravena pro dvě osoby, tyto pokrmy neuvádíme. Každý, kdo se považuje za zkušeného labužníka, by ten zážitek měl absolvovat.