Žhavou novinkou tohoto týdne byl pro mne mail, který jsem dostal z Londýna. Napsala ho paní Angela Hartnett, majitelka a šéfkuchařka restaurace Murano, ležící v srdci Londýna – Mayfairu. Paní Angela je oblíbenkyní Gordona Ramsaye a ten jí asi dal na mě mailovou adresu. Murano má jednu hvězdičku od Michelina a specializuje se na autentickou italskou kuchyni s regionálním italským vinným lístkem. Angela se proslavila svými vystoupeními v britské televizi a je také autorkou dvou kuchařek. Měla italskou babičku a italské tety, od nichž převzala recepty - v Muranu je modernizuje a přizpůsobuje sezóně. V záměrně neformální atmosféře se snaží přiblížit podnik italskému duchu. Paní Angela má za sebou už poměrně bohatou kariéru, pracovala i pro Gordona, má za sebou prestižní štace jako například Zafferano, Petrus, Amaryllis, Verre a Grill Room. Murano má mnoho různých ocenění, drží například 4 AA rozety a bylo v roce 2015 zařazeno do Good Food Guide Top mezi 50 nejlepších restaurací na světě.
A co mi tedy paní Angela píše? Inu, posílá mi velikonoční menu, které bude v Muranu od neděle 10.4. do pátku 6.5. nabízet. Tři chody stojí £33 bez nápojů. Chcete-li vědět detaily, zeptejte se na enquiries@muranolondon.com.
A co mi tedy paní Angela píše? Inu, posílá mi velikonoční menu, které bude v Muranu od neděle 10.4. do pátku 6.5. nabízet. Tři chody stojí £33 bez nápojů. Chcete-li vědět detaily, zeptejte se na enquiries@muranolondon.com.
Nabízené varianty: jemně krájené Manzo di Pozza s rikotou, fazolemi, jarní cibulkou a hráškem, Grilovaný losos se zeleným chřestem, ředkvičkou a citronovým crème fraîche a nakonec artyčoky po řecku, balzamikový ocet, brambůrky dauphine s jablky. Druhá varianta: halibut, vodnicové špičky, ančovičky, okurka a kopr, dále Vepřové Belly, mladý fenykl, brokolice a pomerančové pyré, nakonec těstoviny Farfalle s fazolemi, hrachem, ředkvičkou a mátou. Třetí varianta: pošírovaná reveň z Yorkshiru, zázvorové víno syllabub a piškoty cornwellský fairings, dále pak Polární rolky s crème fraîche, pomerančem bergamotem a karotkovým krémem, nakonec medová pannacotta, hrst oříšků macadamia a hnědá zmrzlina.