Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

19. dubna 2017

MŮJ TIP - Tusculum






Slavkovský les, Sadová 836/31, Karlovy Vary
Tel.: +420 739 541 120
Email: tusculum@email.cz
www.tusculumkv.cz
Otevřeno každý den 11:00-22:00




Z jídelního lístku:
Krém z medvědího česneku, zastřené vejce (65 Kč)
Drůbeží vývar s badyánem, rýžové nudle, cibulka (65 Kč)
Losos Gravlax, bylinkové máslo, pomerančový dresink, pečivo (190 Kč)
Paštika z vepřového boku a kachních jater, kapary, brioška (190 Kč)
Husí Foie Gras, hráškové pyré, redukce z pomeranče a zázvoru (240 Kč)
Hovězí jazyk, křenovo-jablečné pyré, jablko (190 Kč)
Grilovaná zelenina, cizrnová kaše (185 Kč)
Jehněčí ragú, špenátová nádivka v listovém těstě (360 Kč)
Kachna, černá čočka Beluga, glacé s jablky, fermentovaná ředkvička (240 Kč)
Jelení hřbet, mrkvové pyré, glacé, povidla, čokoláda, pudr z červené řepy (450 Kč)
Hovězí na smetaně, karlovarský knedlík, brusinky (290 Kč)
Ovocný koláč, čokoládová hlína (55 Kč)
Jablečný závin, mandlový krokant (55 Kč)
Červená řepa, brusinky, pusinka, kokosová pěna, lískové ořechy, rakytník (75 Kč)
Lívance, kysaná smetana, švestková povidla (120 Kč)
Velikonoční mazanec (55 Kč)

Upozornění: 
Tusculum nazývali staří Římané místo klidu a pohody. Toto je velmi zajímavá rodinná restaurace, založená v roce 1997. Jídla jsou připravena pouze z čerstvých surovin, žádné průmyslové polotovary. Důraz na masa z volného chovu od místních farmářů. Zelenina a vejce z vlastní farmy. Třicet čajů z celého světa. Šéfkuchař Pavel Provázek hýří neobvyklými nápady, potěšil mě lososový gravlax a poctivý způsob prezentace svíčkové. Občas zde hostují i michelinští šéfkuchaři, například Pierre Leotard.