Žhavou novinkou tohoto týdne je vyhlášení výsledků ankety Zlatý kuchař, kterou pořádá už po čtvrté časopis Gastro&Hotel. Jde o jedinou anketu, v níž hlasují pouze odborníci, především novináři zabývající se gastronomií, tedy nikdo z lidí fungujících aktivně v restauracích. Proto má tato anketa vysokou prestiž a autenticitu.
- Jan Punčochář (Grand Cri)
- Oldřich Sahajdák (La Degustation)
- Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)
- Roman Paulus (Alcron)
- Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně)
- Martin Štangl (Eska)
- Martin Svatek (Goldie Tábor)
- Přemysl Forejt (Entrée Olomouc)
- Michal Göth (Miuri Čeladná)
- Radek Kašpárek (Field)
- Marek Šáda (Mlýnec)
- Ondřej Jíňa (Next Door)
- Marek Fichtner (Augustine)
- Pavol Pavlík (La Terroir)
- Titus Eliáš (Na kopci)
- Jiří Král (Aureole)
- Jan Kracík (Pot-au-feu)
- Patrik Bečvář (Selský dvůr)
- Michal Černý (Story)
- Jaroslav Sapík (U Sapíků Klokočná)
V kategorii Zahraniční kuchař zvítězil Stephen Senewiratne z pražské restaurace Red Pif. V kategorii Objev roku zvítězil Přemek Forejt z olomouckého Entrée. Do Síně slávy byl zvolen Pavel Pospíšil, první český držitel michelinské hvězdy, který nyní působí v německém Bühlu-Oberbruchu (Pospisil´s Gasthof Krone).