Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. července 2017

Dernier Cri




Žhavou novinkou tohoto týdne je výzva Pavla Maurera ohledně nového ročníku ankety Grand Restaurant. Pavel rozeslal výzvu všem přátelům ankety a zdůraznil, že dvaadvacátý ročník Grand restaurantu stojí především o maximální objektivitu a co nejvíce hodnotitelů.

„Přejeme si co nejvíce hlasů od lidí prostých, odborníků i gastronautů. Nemusí mít vždy kulinární vzdělání, ale dobré je, když mají tzv. najezeno, už něco viděli a mohou porovnávat…

Budeme dělat jako obvykle audit hlasování, zajímají nás ti, co hodnotí 10 a více podniků, hlas od osoby, která oznámkuje jen dva podniky, pro nás není přijatelný.“

Také letos, jak slibuje Pavel, bude vytvořen „Žebříček expertů“ pro porovnání s ostatními TOP10. Uzávěrka hlasování bude 15.9.2017, nový Výběr vyjde tradičně 1.prosince 2017.

Rád bych při této příležitosti podpořil snahu Pavla Maurera a požádal všechny čtenáře Zápisníku, aby neopomněli hlasovat v anketě Grand Restaurant. Anketa byla založena v roce 1996 na podobném principu, jaký funguje u slavné americké ankety Zagat Survey. Je dodnes důležitou součástí hodnocení restaurací, vedle Michelinu a dalších publikací, v nichž hodnotí odborníci, je Maurerův Grand Restaurant něčím podobným jako Zlatý slavík nebo Týtý.

Podrobnosti najdete na www.grandrestaurant.cz.