Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. srpna 2017

MŮJ TIP - Prune




Východní 54, 1 St, Frnt 1, New York, USA
Tel.: +1 212 677 6221
Email.: info@prunerestaurant.com
www.prunerestaurant.com
Otevřeno každý den 10:00-15:30, 17:30-23:00





Z jídelního lístku:
Studená šťovíková polévka s brambůrky a ztraceným vejcem (9$)
Pečené fazolkové lusky s nakládanou zeleninou (9$)
Parmezánová omeleta (9$)
Plátky cuket osmažených na olivovém oleji (8$)
Pečená červená řepa s omáčkou Aioli (9$)
Grilovaná brokolice s pestem Arugula a strouhaným pecorinem (10$)
Biftek s rajčaty, modrým sýrem a petrželkou (10$)
Dušené lišky na toastu (13$)
Studený marinovaný seafoodový salát (14$)
Telecí brzlík smažený na hnědém másle, šunce a kaparech (17$)
Grilovaný steak z mečouna, ančovičkové máslo a nové brambůrky (30$)
Dušené zaječí stehýnko s karotkou, papričkami, oříšky a krutony (32$)
Pečené kuře s játry, jarní cibulkou a oblohou z křupavých kůžiček (24$)
Opečené čerstvé broskve na teplém toastu (10$)
Karamelové krutony s rikotovou zmrzlinou (9$)
Jahodové semifredo s balsamikem (9$)


Upozornění: 

Velmi zajímavá a netypická restaurace v New Yorku, samozřejmě na Manhattanu. Píše o ní obdivně například i Anthony Bourdain. Majitelka a šéfkuchařka Gabrielle Hamilton vaří tradičně a poctivě, z naprosto čerstvých surovin. Gabrielle není vyučená, je samouk. Její krédo: „Hosté, když odcházejí, musejí mít pocit, že opravdu něco jedli!“ Žádné módní výstřelky, ale třeba i pečený morek nebo ředkvičky na másle. Někdy je zde jako dezert pečená hruška nebo kandovaný pomeranč na slaném másle. Na New York poměrně levné. Už skoro dvacet let sem chodí labužníci, kteří nedbají na michelinské hvězdy.