Východní 54, 1 St, Frnt 1, New York, USA
Tel.: +1 212 677 6221
Email.: info@prunerestaurant.com
www.prunerestaurant.com
Otevřeno každý den 10:00-15:30, 17:30-23:00
Z jídelního lístku:
Studená šťovíková polévka s brambůrky a ztraceným vejcem (9$)
Pečené fazolkové lusky s nakládanou zeleninou (9$)
Parmezánová omeleta (9$)
Plátky cuket osmažených na olivovém oleji (8$)
Pečená červená řepa s omáčkou Aioli (9$)
Grilovaná brokolice s pestem Arugula a strouhaným pecorinem (10$)
Biftek s rajčaty, modrým sýrem a petrželkou (10$)
Dušené lišky na toastu (13$)
Studený marinovaný seafoodový salát (14$)
Telecí brzlík smažený na hnědém másle, šunce a kaparech (17$)
Grilovaný steak z mečouna, ančovičkové máslo a nové brambůrky (30$)
Dušené zaječí stehýnko s karotkou, papričkami, oříšky a krutony (32$)
Pečené kuře s játry, jarní cibulkou a oblohou z křupavých kůžiček (24$)
Opečené čerstvé broskve na teplém toastu (10$)Karamelové krutony s rikotovou zmrzlinou (9$)
Tel.: +1 212 677 6221
Email.: info@prunerestaurant.com
www.prunerestaurant.com
Otevřeno každý den 10:00-15:30, 17:30-23:00
Z jídelního lístku:
Studená šťovíková polévka s brambůrky a ztraceným vejcem (9$)
Pečené fazolkové lusky s nakládanou zeleninou (9$)
Parmezánová omeleta (9$)
Plátky cuket osmažených na olivovém oleji (8$)
Pečená červená řepa s omáčkou Aioli (9$)
Grilovaná brokolice s pestem Arugula a strouhaným pecorinem (10$)
Biftek s rajčaty, modrým sýrem a petrželkou (10$)
Dušené lišky na toastu (13$)
Studený marinovaný seafoodový salát (14$)
Telecí brzlík smažený na hnědém másle, šunce a kaparech (17$)
Grilovaný steak z mečouna, ančovičkové máslo a nové brambůrky (30$)
Dušené zaječí stehýnko s karotkou, papričkami, oříšky a krutony (32$)
Pečené kuře s játry, jarní cibulkou a oblohou z křupavých kůžiček (24$)
Opečené čerstvé broskve na teplém toastu (10$)Karamelové krutony s rikotovou zmrzlinou (9$)
Jahodové semifredo s balsamikem (9$)
Upozornění:
Upozornění:
Velmi zajímavá a netypická restaurace v New Yorku, samozřejmě na Manhattanu. Píše o ní obdivně například i Anthony Bourdain. Majitelka a šéfkuchařka Gabrielle Hamilton vaří tradičně a poctivě, z naprosto čerstvých surovin. Gabrielle není vyučená, je samouk. Její krédo: „Hosté, když odcházejí, musejí mít pocit, že opravdu něco jedli!“ Žádné módní výstřelky, ale třeba i pečený morek nebo ředkvičky na másle. Někdy je zde jako dezert pečená hruška nebo kandovaný pomeranč na slaném másle. Na New York poměrně levné. Už skoro dvacet let sem chodí labužníci, kteří nedbají na michelinské hvězdy.