Avenida Comte Sallent 14, Palma de Mallorca, Mallorca
Tel.: 971 902 140info@restaurantelameme.com
www.restaurantelameme.com
Otevřeno každý den 13:00-16:00, 20:00-00:00
Z jídelního lístku:
Smažená vejce se sépiemi a houbami (9€)
Šunka Jamón Ibérico z Extremadury (21€)
Pečená cuketa se čtyřmi sýry (8€)
Čerstvá zelenina jako tempura se dvěma omáčkami (9€)
Tatarák z tuňáka s mangem a avokádem (14€)
Kachní játra Foie Gras, tatarák z papáji, vanilka a meruňky (13€)
Křupavé krevety se zeleninovými rohlíky (10€)
Zelenina smažená ve woku s rýžovými nudlemi (8€)
Ravioli s domácím kozím sýrem, hruška a karamelizovaná cibule (13€)
Rizoto s lesními hříbky, parmezán a plátky čerstvých lanýžů (10€)
Rýže s chobotnicí, krevetami a zeleninou (12€)
Stehýnko kohouta San Pedro, špenát, borovicové ořechy, parmezánový krém (15€)
Treska v omáčce ze zelených jablek (15€)
Jehněčí karé v krustě z černých oliv a rozmarýnu (19€)
Dušená vepřová Cerrillera Iberica na červeném víně (13€)
Magret z lakované kachny s medovinou, shitake a jablko (16€)
Zmrzlina a sorbet s ovocem (3,50€)
Šunka Jamón Ibérico z Extremadury (21€)
Pečená cuketa se čtyřmi sýry (8€)
Čerstvá zelenina jako tempura se dvěma omáčkami (9€)
Tatarák z tuňáka s mangem a avokádem (14€)
Kachní játra Foie Gras, tatarák z papáji, vanilka a meruňky (13€)
Křupavé krevety se zeleninovými rohlíky (10€)
Zelenina smažená ve woku s rýžovými nudlemi (8€)
Ravioli s domácím kozím sýrem, hruška a karamelizovaná cibule (13€)
Rizoto s lesními hříbky, parmezán a plátky čerstvých lanýžů (10€)
Rýže s chobotnicí, krevetami a zeleninou (12€)
Stehýnko kohouta San Pedro, špenát, borovicové ořechy, parmezánový krém (15€)
Treska v omáčce ze zelených jablek (15€)
Jehněčí karé v krustě z černých oliv a rozmarýnu (19€)
Dušená vepřová Cerrillera Iberica na červeném víně (13€)
Magret z lakované kachny s medovinou, shitake a jablko (16€)
Zmrzlina a sorbet s ovocem (3,50€)
Upozornění:
Zajímavá restaurace v centru Palmy, hlavního města Mallorcy, je otevřena teprve nedlouho a nabízí dosti překvapivé pokrmy, u nichž se mallorská tradice snoubí s všesvětovou modernou. Majitelé, manželé Tomeu a Antonia, vycházeli ze sešitů, které po sobě zanechala jejich babička. Po ní je ostatně restaurace nazvána. Z babiččiných sešitů čerpá i šéfkuchař Enrique Zuñiga. Obědvá se zde tradičně hodně po poledni. A večeří někdy až do ranních hodin. Personál hovoří anglicky i německy.