Máme za sebou další Referendum. Byl to velice zajímavý souboj. Problémem, který jste měli vyřešit, bylo dušené zelí jako příloha k pokrmu zvanému vepřo-knedlo-zelo. Proti sobě stáli dva soupeři: moravské zelí, které se dělá z čerstvého, ochucuje špekem a zahušťuje syrovým strouhaným bramborem – a české zelí, které se dělá z kysaného, ochucuje sádlem a zahušťuje moukou. Některé názory: české se dá zahušťovat i strouhaným jablkem. U českého je důležitá cibule nebo cibulová jíška. Někdy se české i sladí. Hodně hlasujících zelí zásadně nezahušťuje. Nicméně výsledek, ač velmi těsný, je nesporný:
V souboji dvou úprav dušeného zelí těsně zvítězilo moravské nad českým!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 25.9.2017.