Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

8. listopadu 2017

MŮJ TIP - Ai Fiori





Piazza Attilio Hortis 7, Terst, Itálie
Tel.: + 040 300633
Email: info@aifiori.com
www.aifiori.com
Otevřeno Po 19:30-23:00, Út-So 12:30-14:30, 19:30-23:00




Z jídelního lístku:
Krémová polévka s krutony (8,00€)
Prosciutto crudo – studený šunkový nářez (10,00€)
Dušené sépie, kaštanové pyré a topinambur, černé zelí (14,00€)
Zapečené plody moře (13,00€)
Domácí tagliolini s houbami (14,00€)
Ravioli plněné husími játry Foie Gras, dušené zelí a mušle srdcovky (17,00€)
Rizoto se šneky, česnekem, petrželkou a houbami (21,00€)
Spaghetti vongole – špagety s mušlemi zaděnkami (12,00€)
Kambala Boreto, plnění smrži, mořští šneci a bramborové pyré (20,00€)
Sotírované olihně a jakubky, zázvorová omáčka a dušená zelenina (16,00€)
Grilovaný branzin – mořský okoun, celerový krém a jeruzalémské artyčoky (17,00€)
Filetto di manzo – biftek s fondue a dušenou červenou řepou (22,00€)
Oříškový dort Gianduja, anglický krém (6,00€)
Ricotový koláč na červeném víně (6,00€)
Krémový sorbet a zmrzlina (5,00€)


Upozornění:
Jedna z nejzajímavějších restaurací v Terstu leží na náměstíčku blízko pobřežního mola, uprostřed historického centra. Založil ji v roce 1980 Arturo Rimini, který až donedávna sám vařil. Rodinné prostředí přitahuje štamgasty, převážně z řad lidí kolem univerzity. V sezoně (ještě trvá) jsou zde k mání pravé piemontské lanýže. Pokrmy nesou výraznou regionální pečeť, recepty jsou vesměs lokální. Vždy čerstvé mořské plody. Viděl jsem na vlastní oči rybáře, který přistál se svou lodičkou u mola a okamžitě hbitě nesl plný kbelík ryb a mořských plodů do Fiore. Fiore znamená „květina“.