Naše zatím poslední referendum se týkalo svátku svatého Martina. V tento den se obvykle peče husa, někdy však také kachna. A nás zajímalo, které z těchto dvou úžasných drůbežích lahůdek dáváte přednost. Některé názory: husa musí být pečena pomalu, aspoň deset hodin, avšak ideální je šestnáct hodin!, skvělá jsou husí játra konfitovaná v husím sádle. Kachna je prý husa chudých. Ideální prý je husa nadívaná kačenkou, ve které je ještě kuřátko. Někdy však stačí i konfitovaná husí stehna. Jeden hlasující doporučuje husu od Filipa Töpfera. Nicméně výsledek je jasný, i když velmi těsný.
Mezi svatomartinskými lahůdkami zvítězila těsně pečená husa nad pečenou kachnou!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 13. 11. 2017.