Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

20. prosince 2017

MůJ TIP - Bistro Kaprova




Kaprova 45, Praha 1 – Staré Město 
Tel.: +420 227 777 770
Email.: info@bistrokaprova.cz
www.bistrokaprova.cz
Otevřeno Po-Pá 07:30-23:00, So 08:30-23:00, Ne 08:30-22:00



Z jídelního lístku:
Celerový krém s restovanou slaninou a petrželovým olejem (65 Kč)
Květákový krém s arašídy a vejcem (85 Kč)
Rybí polévka Brodetto (95 Kč)
Kuřecí vývar se zeleninou pečenou na másle, ricottovými knedlíčky a lanýžovým olejem (85 Kč)
Tři druhy ústřic se zeleninovou chimichurri (295 Kč)
Pošírovaná vejce na briošce, sušená šunka, holandská omáčka, lístky špenátu (175 Kč)
Královská omeleta s mozzarellou, sušenými rajčaty, houbami a bazalkovým pestem (215 Kč)
Bramborová pěna s černými lanýži, pošírovaným vejcem a strouhanými kaštany (275 Kč)
Grilovaná černá treska s citronovo-rozmarýnovým rizotem (295 Kč)
Bůček tažený 12 hodin sous-vide na sladko-kyselo, domácí gnocchi (375 Kč) 
Risotto se šťávou z červené řepy, sýrem Cottage a uzenými chipsy z líček (295 Kč)
Těstoviny Artigianale calamarata cacio e pepe, krevety, kalamáry, restované pecorino (365 Kč)
Karamelizovaný tuňák, zelenina, rajčatový konfit, pórková omáčka, petrželové glazé (445 Kč)
Ovesná kaše Bircher muesli s jogurtem, jablky, rozinkami a praženými lískovými ořechy (145 Kč)
Cookies s medem a třtinovým cukrem (59 Kč)

Upozornění: 
Mezi Staroměstským náměstím a Rudolfinem bývalo legendární Fišerovo knihkupectví. Odnedávna je v těchto imaginatívních prostorách dvoupatrové bistro, velmi zajímavě designované. Majitelem je muž, který se v domě narodil, personál si vyhlédl u okolní konkurence, takže šéfkuchařem je Tomáš Černý, který vařil v nedaleké Finestře, číšníci jsou vesměs také odtamtud. Ten vychází ze své oblíbené středozemní kuchyně (italské, španělské, řecké, francouzské), ale z rakouské a české, obohacuje ji však moderním přístupem. V suterénu zůstává knihkupecký koutek.