Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

14. února 2018

MŮJ TIP - Nebespán





Náměstí 7, Kašperské Hory
Tel.: 603 255 563, 603 253 242
Email: info@nebespan.cz
www.nebespan.cz
Otevřeno denně 12:00-23:00





Z jídelního lístku:
Zimní dýňový krém (60 Kč)
Čočková polévka s klobáskou Toulouse (60 Kč)
Jelení terinka (120 Kč)
Husí rillettes (115 Kč)
Domácí jelito na burgundský způsob, šťouchané brambory (195 Kč)
Pissaladiére – bílá pizza z Azurového pobřeží (195 Kč)
Domácí špagety Marinara s rajčaty, mušlemi a krevetami (220 Kč)
Provensálské daube (235 Kč)
Rumpsteak ze šumavského býčka Stroganoff, houbové rizoto, brokolice v páře (235 Kč)
Pomalu pečené jehněčí kolínko s celerovo-bramborovým pyré (255 Kč)
Křehká pečená šunka se sladkými bramborami (210 Kč)
Francouzské palačinky s vanilkovou omáčkou a borůvkovým rozvarem (95 Kč)


Upozornění: 
Neobvyklou restauraci s neobvykoým názvem najdete v městečku Kašperské Hory přímo na náměstí, nad kašnou, v budově bývalé klášterní školy. Mají tu francouzského kuchaře, jmenuje se Francois. Takže kromě českých pokrmů můžete zde ochutnat i francouzské. Labužníci se sjíždějí z širého okolí, protože jídelní lístek je zajímavý a často se mění. Kuchař používá čerstvé suroviny, nejraději místní. Ale nakupuje také v sousedním Bavorsku. Dobrá je i cukrářka Jana.