Máme za sebou další Referendum. Byl to velice zajímavý souboj. Šlo o uzenou slaninu vepřovou (špek) nebo hovězí (například Bresaola). Některé názory: Nejlepší bresaola je z nejsevernějšího cípu Itálie, Jižního Tyrolska a Trentina. Je nejprve mírně zauzená a teprve pak se dává zrát (sušit). A ta úplně nejlepší je z telecího, ale to je chuťově i cenově úplně jiná liga. Na uzené hovězí maso zřejmě nejsou české chuťové buňky zvyklé. Vepřový špek je skvělý třeba i z uherského prasete zvaného mangalica. Skvělý je špek z Brixenu. Nicméně výsledek, ač velmi těsný, je nesporný:
V souboji uzených slanin těsně zvítězila Bresaola nad uzeným vepřovým špekem!
V referendech budeme pokračovat, další otázku můžete čekat jako vždy v pondělí, tedy 12.2.2018.