Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. února 2018

MŮJ TIP - Red Pif





Betlémská 9, Praha 1
Tel.: +420 222 232 086
www.redpif.cz
Otevřeno Út-So 16:30-23:00





Z jídelního lístku:
Krémová polévka z topinamburu a pastináku (110 Kč)
Silný vývar z hovězího žebra (170 Kč)
Salát ze zelené čočky, sýr Roquefort, hruška (190 Kč)
Šneci po alsasku (210 Kč)
Tatarák z kachních prsou (220 Kč)
Mušle svatého Jakuba, květák, klobása chorizo (250 Kč)
Rizoto s kozím sýrem a sušenými rajčaty (230 Kč)
Lapin à la moutarde - Králík na hořčici se špeclemi (290 Kč)
Blanquette de veau – telecí ragú s rýží (390 Kč)
Nagret de canard – kachní prsa na malinovém octě, batáty a pohanka (420 Kč)
Crème brûlée (160 Kč)
Chartreuse verte - Ledové parfait (190 Kč)

Upozornění: 
Tuto restauraci už jsem jednou doporučoval, ale činím tak znovu, protože nastala určitá změna. Odešel indonéský šéfkuchař Stephen Senewiratne (nositel titulu Objev roku v letošní anketě Zlatý kuchař), který se vrátil do hotelu Mandarin. Majitel Milan Bartoš se rozhodl radikálně zjednodušit menu a vrátit se k tradičním (a jednodušším) francouzským lahůdkám, což mě velice potěšilo. Velký výběr vynikajících vín (Ped Pif je třetí v anketě Nejlepší vinný bar“) však zůstává.