Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. dubna 2018

MŮJ TIP - Babiččina beseda




Slavětínská 120, Praha 9
Tel.: 281 008 211
Email.: info@babiccinabeseda.cz
www.babiccinabeseda.cz
Otevřeno každý den 11:00-23:00




Z jídelního lístku:
Dědečkova kulajda se zastřeným vejcem a lesními hříbky (69 Kč)
Silný vývar z hovězích žeber se zeleninou a krupicovými knedlíčky (68 Kč)
Tvarohové knedlíčky plněné krémovou bryndzou, čerstvý kopr a vyškvařený špek (128 Kč)
Paštika z kachních jater s marmeládou z červené cibule a polníčkem (185 Kč)
Pečená dýně ve slanině s medovými ořechy a malinovou redukcí (124 Kč)
Tenké plátky hovězí svíčkové na rukolovém oleji s kapary a sýrovými hoblinkami (185 Kč)
Smetanová panna cotta s nivou, celerovým chipsem a konfitovaným česnekem (125 Kč)
Filírovaný hovězí pupek na salátu radicchio s hruškami a červenou řepou (198 Kč)
Husí prso sous-vide s opečenými dýňovými noky, jablky a červenou cibulí (248 Kč)
Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou kořenovou zeleninou (268 Kč)
Filírovaný hovězí pupek s hříbkovým ragú a opečeným bramborem (315 Kč)
Řízek z vepřové panenky/krkovice s tradičním bramborovým salátem a citronem (199 Kč)
Hovězí steak s pepřovou omáčkou, polentové hranolky (415 Kč)
Vepřová žebra pečená na hořčici, majoránce a česneku, s naším šlapaným zelím (242 Kč)
Konfitované husí stehno se skořicovým červeným zelím a bramborovými šulánky (305 Kč)
Jelení plec na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkami (224 Kč)
Restované Blaťácké zlato s bramborovou kaší a lanýžovo-akátovým medem (180 Kč)
Rizoto s hříbky, lanýžovým olejem a sýrovými hoblinkami (174 Kč)
Candát na másle se smetanovo špenátovým rizotem a opečeným citronem (348 Kč)
Špagety s restovanou slaninou, česnekem a chilli (178 Kč)
Krupicová kaše s opečeným jablíčkem a skořicí (95 Kč)
Babiččin smetanový pudink s malinami a šlehačkou (98 Kč)
Vanilková zmrzlina s horkými malinami (99 Kč)

Upozornění: 
Tuto rustikálně zaměřenou restauraci najdete v Klánovicích na okraji Prahy. Uřčitě stojí za to užít si pohody v zajímavém interiéru. Připadáte si tu jako v minulém století. Jídelní lístek je možná až příliš rozsáhlý, najdete zde téměř cokoliv. V létě je venku zahrádka.