Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

18. dubna 2018

MŮJ TIP - L´epicerie du cirque




Volkstraat 23, Antverpy, Belgie
Tel.: +32 03 238 05 71
Email.: info@lepicerieducirque.be
http://www.lepicerieducirque.be
Otevřeno Út-So 12:00-14:00, 18:00-21:30




Z jídelního lístku:
Tři čerstvé ústřice (12€)
Husí játra Foie Gras v terince, borůvková šťáva (27€)
Gravadlax z lososa ve vinegretu s koprem (25€)
Krab ze Severního moře s fetou (28€)
Telecí brzlík s rukolou a chutney, na slanině Lardo di Collonata (26€)
Pečený kamenáč s domácími raviolami (38€)
Královský krab se špenátem a domácími brambůrky, salsa verde (34€)
Mořští raci dušení, podávaní s pěnou z Vadouvanu (38€)
Baklažány Noir de Piétrain (32€)
Roštěnka Luc’s Selection (39€)
Třešně v čokoládě (12€)

Upozornění:
Toto malé bistro s jednoduchým jídelním lístek překvapilo před časem tím, že získalo hvězdu Michelin. Založili ho manželé Dennis Broeckx a Ellen Destuyverová v roce 2007. Teď už sice hvězdičku nemají, avšak stále se tu velmi dobře vaří lehká francouzská kuchyně, občas se flirtuje se skandinávskou kuchyní. Čtyřchodové polední menu za 32,50€.