Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

25. dubna 2018

MŮJ TIP - Tschebull





Mönckebergstrasse 7, Hamburg, Německo
Tel.: +040 329 647 96
Email.: restaurant@tschebull.de
www.tschebull.de
Otevřeno Po-So 12:00-01:00





Z jídelního lístku:
Bujon z tabulové špičky s noky (10€)
Kachní vývar s knedlíčky (12€)
Pečené mušle jakubky s avokadem a pomelem (16,50€)
Lososový salát s bílou okurkou (14,50€)
Tatarák z volské oháňky (16,90€)
Candát s oříškovou krustou s kroupovými noky (18,50€)
Dýňové nudle s mušlemi jakubkami (19,50€)
Dušená telecí nožička Cremolata se zeleným chřestem a žampiony (24,50€)
Telecí vídeňský řízek s bramborovým salátem (23,90€)
Fiaker guláš s vejcem natvrdo, párkem a okurkou (17,50€)
Karamelizovaný švestkový štrůdl s vanilkovou omáčkou a zakysanou smetanou (9€)
Trhanec se švestkovou marmeládou a vanilkovou zmrzlinou (9€)


Upozornění:
Uprostřed Hamburku můžete ochutnat pravou vídeňskou kuchyni. Restaurace drží už několik let od Michelina označení Bib Gourmand. Najdete ji v prvním patře obchodního centra Levanthehaus, majitel a šéfkuchař Alexander Tschebull je sice původem z Korutan, avšak hraje dokonalého Vídeňáka. K restauraci patří i Beisl (tedy „pajzl“), což je rakouský druh bistra.