Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. května 2018

MŮJ TIP - Al dente




Vězeňská 4, Praha 1 
Tel.: +420 222 313 185
Email.: info@al-dente.cz
www. al-dente.cz
Otevřeno každý den 11:30-23:30





Z jídelního lístku:
Italská rajčatová polévka (87 Kč)
Chřestová polévka (87 Kč)
Silný hovězí vývar s těstovinami capeletti plněnými hovězím masem a mortadelou (85 Kč)
Bruschetta s rajčaty a bazalkou (145 Kč)
Tatarák z hovězí svíčkové s malinami a rýžovým chipsem (232 Kč)
Carpaccio z uzeného mečouna s mangem a tymiánem (258 Kč)
Slávky na víně s česnekem, cherry rajčaty a toustem (221 Kč)
Šunka Prosciutto San Daniele s tyčinkami grissini (225 Kč)
Vitello tonnato (192 Kč)
Spaghetti di Gragnano s rajčaty San Marzano a burratou (225 Kč)
Tagliatelle fresche alla Bolognese (228 Kč)
Spaghetti di Gragnano alla Carbonara (225 Kč)
Ravioli plněné lanýžovým pecorinem s cuketou (316 Kč)
Caserecce s kalamáry, bílým chřestem a koriandrem (283 Kč)
Linguine nera s langustínou a mořskými plody (430 Kč)
Rizoto s krevetami, burratou a lilkem (319 Kč)
Saltimbocca alla Romana s česnekovým špenátem (365 Kč)
Tagliata z hovězí svíčkové s rukolou, parmezánem a cherry rajčaty (495 Kč)
Grilované krevety s grepovou majonézou, řapíkatým celerem a mrkví (348 Kč)
Ossobuco alla milanese (435 Kč)
Tiramisu (146 Kč)
Pannacotta s lesním ovocem (125 Kč)

Upozornění:
O této restauraci jsem psal už před léty, od té doby se však zásadně změnila, je zde nový majitel a nový šéfkuchař. Ital Luca Maria Carbone vládne kuchyni v duchu své dlouholeté praxe a nabízí tradiční italské pokrmy, on sám se narodil a vyrůstal v Puglii. Je to typická trattorie, tedy hospůdka, v níž se cítíte dobře. Chcete ochutnat správné vitello tonnato, tedy telecí v tuňákové omáčce jako v Itálii? Tady můžete.