Vězeňská 4, Praha 1
Tel.: +420 222 313 185 Email.: info@al-dente.cz
www. al-dente.cz
Otevřeno každý den 11:30-23:30
Z jídelního lístku:
Italská rajčatová polévka (87 Kč)
Chřestová polévka (87 Kč)
Silný hovězí vývar s těstovinami capeletti plněnými hovězím masem a mortadelou (85 Kč)
Bruschetta s rajčaty a bazalkou (145 Kč)
Tatarák z hovězí svíčkové s malinami a rýžovým chipsem (232 Kč)
Carpaccio z uzeného mečouna s mangem a tymiánem (258 Kč)
Slávky na víně s česnekem, cherry rajčaty a toustem (221 Kč)
Šunka Prosciutto San Daniele s tyčinkami grissini (225 Kč)
Vitello tonnato (192 Kč)
Spaghetti di Gragnano s rajčaty San Marzano a burratou (225 Kč)
Tagliatelle fresche alla Bolognese (228 Kč)
Spaghetti di Gragnano alla Carbonara (225 Kč)
Ravioli plněné lanýžovým pecorinem s cuketou (316 Kč)
Caserecce s kalamáry, bílým chřestem a koriandrem (283 Kč)
Linguine nera s langustínou a mořskými plody (430 Kč)
Rizoto s krevetami, burratou a lilkem (319 Kč)
Saltimbocca alla Romana s česnekovým špenátem (365 Kč)
Tagliata z hovězí svíčkové s rukolou, parmezánem a cherry rajčaty (495 Kč)
Grilované krevety s grepovou majonézou, řapíkatým celerem a mrkví (348 Kč)
Ossobuco alla milanese (435 Kč)
Tiramisu (146 Kč)
Pannacotta s lesním ovocem (125 Kč)
Chřestová polévka (87 Kč)
Silný hovězí vývar s těstovinami capeletti plněnými hovězím masem a mortadelou (85 Kč)
Bruschetta s rajčaty a bazalkou (145 Kč)
Tatarák z hovězí svíčkové s malinami a rýžovým chipsem (232 Kč)
Carpaccio z uzeného mečouna s mangem a tymiánem (258 Kč)
Slávky na víně s česnekem, cherry rajčaty a toustem (221 Kč)
Šunka Prosciutto San Daniele s tyčinkami grissini (225 Kč)
Vitello tonnato (192 Kč)
Spaghetti di Gragnano s rajčaty San Marzano a burratou (225 Kč)
Tagliatelle fresche alla Bolognese (228 Kč)
Spaghetti di Gragnano alla Carbonara (225 Kč)
Ravioli plněné lanýžovým pecorinem s cuketou (316 Kč)
Caserecce s kalamáry, bílým chřestem a koriandrem (283 Kč)
Linguine nera s langustínou a mořskými plody (430 Kč)
Rizoto s krevetami, burratou a lilkem (319 Kč)
Saltimbocca alla Romana s česnekovým špenátem (365 Kč)
Tagliata z hovězí svíčkové s rukolou, parmezánem a cherry rajčaty (495 Kč)
Grilované krevety s grepovou majonézou, řapíkatým celerem a mrkví (348 Kč)
Ossobuco alla milanese (435 Kč)
Tiramisu (146 Kč)
Pannacotta s lesním ovocem (125 Kč)
Upozornění:
O této restauraci jsem psal už před léty, od té doby se však zásadně změnila, je zde nový majitel a nový šéfkuchař. Ital Luca Maria Carbone vládne kuchyni v duchu své dlouholeté praxe a nabízí tradiční italské pokrmy, on sám se narodil a vyrůstal v Puglii. Je to typická trattorie, tedy hospůdka, v níž se cítíte dobře. Chcete ochutnat správné vitello tonnato, tedy telecí v tuňákové omáčce jako v Itálii? Tady můžete.