Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

16. května 2018

MŮJ TIP - La Mère Brazier




Rue Royale 12, Lyon, Francie
Tel.: 06 07 76 91 95
Email.: justine@justinepascuito.com
www.lamerebrazier.fr
Otevřeno každý den 12:00-13:15, 19:45-21:00





Z jídelního lístku:

Pečené artyčoky a plátky husích jater Foie Gras (55€)
Zelený chřest, vejce Mimosa a kaviár (75€)
Mořští ježci, dušené slávky a kaviár Osetra (80€)
Domácí chléb s mušlemi a raky, omáčka Nantua (70€)
Uzený síh, kaštany a ravioli plněné tuňákem (65€)
Mořský okoun Saint-Pierre na bylinkách, uzené máslo, dušený pórek (75€)
Telecí brzlík, rýže, šťáva z uzeného úhoře (75€)
Kachna z Challans na vodnici a kumkvatech (75€)
Pralinky z Paris-Brest (28€)
Rebarbora a jahody na ibiškové omáčce, berlínské knedlíčky, citronová zmrzlina (28€)
Soufflé na pomerančovém likéru Grand Marnier (28€)
Maliny na koriandru, zmrzlina na olivovém oleji (28€)


Upozornění: 
Tuto restauraci založila v roce 1921 legendární kuchařka Eugénie Brazierová (1895-1977), která zde mívala mnoho let tři hvězdy od Michelina, říkali jí „matka“ a učili se u ní pozdější veleslavní šéfkuchaři, například Paul Bocuse. Dnes má sice už jen dvě hvezdičky, avšak šéfkuchař Mathieu Viannay i jeho zástupce Olivier Reverdy jsou uznáváni jako důstojní pokračovatelé lyonské tradice. Ne nadarmo se Lyonu říká „Hlavní město labužníků celého světa“. Je to zde samozřejmě patřičně drahé, ale jedna návštěva stojí rozhodně za to. Vyplatí se dát si menu: dvouchodové stojí 100€, tříchodové 125€.