Tel.: 06 07 76 91 95
Email.: justine@justinepascuito.com
www.lamerebrazier.fr
Otevřeno každý den 12:00-13:15, 19:45-21:00
Z jídelního lístku:
Pečené artyčoky a plátky husích jater Foie Gras (55€)
Zelený chřest, vejce Mimosa a kaviár (75€)
Mořští ježci, dušené slávky a kaviár Osetra (80€)
Domácí chléb s mušlemi a raky, omáčka Nantua (70€)
Uzený síh, kaštany a ravioli plněné tuňákem (65€)
Mořský okoun Saint-Pierre na bylinkách, uzené máslo, dušený pórek (75€)
Telecí brzlík, rýže, šťáva z uzeného úhoře (75€)
Kachna z Challans na vodnici a kumkvatech (75€)
Pralinky z Paris-Brest (28€)
Rebarbora a jahody na ibiškové omáčce, berlínské knedlíčky, citronová zmrzlina (28€)
Soufflé na pomerančovém likéru Grand Marnier (28€)
Maliny na koriandru, zmrzlina na olivovém oleji (28€)
Zelený chřest, vejce Mimosa a kaviár (75€)
Mořští ježci, dušené slávky a kaviár Osetra (80€)
Domácí chléb s mušlemi a raky, omáčka Nantua (70€)
Uzený síh, kaštany a ravioli plněné tuňákem (65€)
Mořský okoun Saint-Pierre na bylinkách, uzené máslo, dušený pórek (75€)
Telecí brzlík, rýže, šťáva z uzeného úhoře (75€)
Kachna z Challans na vodnici a kumkvatech (75€)
Pralinky z Paris-Brest (28€)
Rebarbora a jahody na ibiškové omáčce, berlínské knedlíčky, citronová zmrzlina (28€)
Soufflé na pomerančovém likéru Grand Marnier (28€)
Maliny na koriandru, zmrzlina na olivovém oleji (28€)
Upozornění:
Tuto restauraci založila v roce 1921 legendární kuchařka Eugénie Brazierová (1895-1977), která zde mívala mnoho let tři hvězdy od Michelina, říkali jí „matka“ a učili se u ní pozdější veleslavní šéfkuchaři, například Paul Bocuse. Dnes má sice už jen dvě hvezdičky, avšak šéfkuchař Mathieu Viannay i jeho zástupce Olivier Reverdy jsou uznáváni jako důstojní pokračovatelé lyonské tradice. Ne nadarmo se Lyonu říká „Hlavní město labužníků celého světa“. Je to zde samozřejmě patřičně drahé, ale jedna návštěva stojí rozhodně za to. Vyplatí se dát si menu: dvouchodové stojí 100€, tříchodové 125€.