Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. května 2018

MŮJ TIP - Thir



Provaznická 1, Tábor
Tel.: +420 775 220 092
Email: jan@thir
www.thir.cz
Otevřeno Čt 11:00-14:00, 17:00-22:00, Pá 11:00-14:00, 17:00-23:00,
So 12:00-15:00, 17:00-23:00, Ne 12:00-15:00 



Z jídelního lístku:
Květákový krém s květákovým octem (35 Kč)
Česnekový krém s krutony (35 Kč)
Hovězí vývar s knedlíčky z droždí (45 Kč)
Parfait z kuřete z Loužné, jáhlový chips (85 Kč)
Carpaccio ze sivena, bylinky, laktonéza (115 Kč)
Lilkové tandoori s jasmínovou rýží (110 Kč)
Salát z Vícemilu, pečený květák a zálivka z tahini (125 Kč)
Kozí sýr na grilu s opraženou strouhankou, hráškové pyré, mátový olej (175 Kč)
Siven, teplý salát z brambor, hrášku a chřestu, pesto (125 Kč)
Burger s roastbeefem, sýrem a rukolou z Mlýnce, naše chipsy (145 Kč)
Krkovice sous-vide, pečená mrkev na seně, demi-glace (145 Kč)
Pečené kachní stehno, červené zelí, karlovarský knedlík (145 Kč)
Kuře z Loužné v černé omáčce, mrkev v sezamu, placka z kukuřičné mouky (215 Kč)
Filet ze sivena na másle, mladý brambor, omáčka z pečených paprik a chřestu (245 Kč)
Roštěnec sous-vide, ploché fazole se slaninou, demi-glace (265 Kč)
Rebarbora, jahoda, máta (75 Kč)


Upozornění: 
V uličce v centru starého Tábora, nedaleko hlavního náměstí, najdete velmi zajímavý podnik. Toto bistro je prezentováno jako vinný bar, avšak víno není jeho hlavní předností. Šéfkuchař Pavel Štifter se snaží nabízet pokrmy z lokálních surovin od místních dodavatelů. Například sýr vyrobil jeden Američan, který se v Táboře zabydlel. Bylinky, saláty a jedlé květy dodává paní Kupková z Farmy Mlýnec, zeleninu Martin Kořének z farmy Vícemil, maso a uzeniny Roman Liška ze Smyslova, kozí sýry rodina Burzikova z Borotína a kravské sýry minimlékárna Bláhův dvůr. Pivo z místního pivovaru Obora. Bistro je nazváno podle táborského archiváře Karla Thira (1856-1931), který se narodil právě zde, v bývalém právovárečném domě.