Tel.: +420 775 220 092
Email: jan@thir
www.thir.cz
Otevřeno Čt 11:00-14:00, 17:00-22:00, Pá 11:00-14:00, 17:00-23:00,
So 12:00-15:00, 17:00-23:00, Ne 12:00-15:00
Z jídelního lístku:
Květákový krém s květákovým octem (35 Kč)
Česnekový krém s krutony (35 Kč)
Hovězí vývar s knedlíčky z droždí (45 Kč)
Parfait z kuřete z Loužné, jáhlový chips (85 Kč)
Carpaccio ze sivena, bylinky, laktonéza (115 Kč)
Lilkové tandoori s jasmínovou rýží (110 Kč)
Salát z Vícemilu, pečený květák a zálivka z tahini (125 Kč)
Kozí sýr na grilu s opraženou strouhankou, hráškové pyré, mátový olej (175 Kč)
Siven, teplý salát z brambor, hrášku a chřestu, pesto (125 Kč)
Burger s roastbeefem, sýrem a rukolou z Mlýnce, naše chipsy (145 Kč)
Krkovice sous-vide, pečená mrkev na seně, demi-glace (145 Kč)
Pečené kachní stehno, červené zelí, karlovarský knedlík (145 Kč)
Kuře z Loužné v černé omáčce, mrkev v sezamu, placka z kukuřičné mouky (215 Kč)
Filet ze sivena na másle, mladý brambor, omáčka z pečených paprik a chřestu (245 Kč)
Roštěnec sous-vide, ploché fazole se slaninou, demi-glace (265 Kč)
Rebarbora, jahoda, máta (75 Kč)
Květákový krém s květákovým octem (35 Kč)
Česnekový krém s krutony (35 Kč)
Hovězí vývar s knedlíčky z droždí (45 Kč)
Parfait z kuřete z Loužné, jáhlový chips (85 Kč)
Carpaccio ze sivena, bylinky, laktonéza (115 Kč)
Lilkové tandoori s jasmínovou rýží (110 Kč)
Salát z Vícemilu, pečený květák a zálivka z tahini (125 Kč)
Kozí sýr na grilu s opraženou strouhankou, hráškové pyré, mátový olej (175 Kč)
Siven, teplý salát z brambor, hrášku a chřestu, pesto (125 Kč)
Burger s roastbeefem, sýrem a rukolou z Mlýnce, naše chipsy (145 Kč)
Krkovice sous-vide, pečená mrkev na seně, demi-glace (145 Kč)
Pečené kachní stehno, červené zelí, karlovarský knedlík (145 Kč)
Kuře z Loužné v černé omáčce, mrkev v sezamu, placka z kukuřičné mouky (215 Kč)
Filet ze sivena na másle, mladý brambor, omáčka z pečených paprik a chřestu (245 Kč)
Roštěnec sous-vide, ploché fazole se slaninou, demi-glace (265 Kč)
Rebarbora, jahoda, máta (75 Kč)
Upozornění:
V uličce v centru starého Tábora, nedaleko hlavního náměstí, najdete velmi zajímavý podnik. Toto bistro je prezentováno jako vinný bar, avšak víno není jeho hlavní předností. Šéfkuchař Pavel Štifter se snaží nabízet pokrmy z lokálních surovin od místních dodavatelů. Například sýr vyrobil jeden Američan, který se v Táboře zabydlel. Bylinky, saláty a jedlé květy dodává paní Kupková z Farmy Mlýnec, zeleninu Martin Kořének z farmy Vícemil, maso a uzeniny Roman Liška ze Smyslova, kozí sýry rodina Burzikova z Borotína a kravské sýry minimlékárna Bláhův dvůr. Pivo z místního pivovaru Obora. Bistro je nazváno podle táborského archiváře Karla Thira (1856-1931), který se narodil právě zde, v bývalém právovárečném domě.