Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. června 2018

MŮJ TIP - Valmer





Husova třída 21, České Budějovice
Tel.: +420 608 081 967
Email.: info@valmer.cz
www.valmer.cz
Otevřeno každý den 10:30-22:00




Z jídelního lístku:
Zvěřinový vývar se zeleninou (45 Kč)
Silný hovězí vývar, játrová raviola, zelenina brunoise (55 Kč)
Krém ze stařené goudy, sýrový chips, pečené cherry rajčátko (70 Kč)
Telecí tatarák, estragonová hořčice, lanýžový olej (128 Kč)
Foie-gras steak, lívanec, ostružiny, perníková drobenka (195 Kč)
Uzené kachní prso, marinovaná hruška Williams, pomerančová majonéza (130 Kč)
Krémové rizoto s mořskými plody, parmezán (129 Kč)
Perlička, romanesco, karotka, quinoie risotto, omáčka supreme (350 Kč)
Flank steak, lanýžové pyré, chřest, ořechový písek, omáčka albufera (290 Kč)
Vepřová panenka sous-vide, jelítko, ragú z dýně a jablek, bramborové pyré (260 Kč)
Konfitované jehněčí kolínko, Grenaille brambory na másle, hruškové pyré (390 Kč)
Filet z candáta na másle, dýňové ravioli, květákové pyré, Riesling omáčka, kopr (310 Kč)
Levandulový krém, čokoládový lanýž, mandlová drobenka, malinová omáčka (110 Kč)
Ovocné tvarohové knedlíčky s krémem Sabayone, ořechová strouhanka (120 Kč)
Glazovaný mascarponový dort, slaný karamel, badyánová omáčka, kandované květy (120 Kč)

Upozornění: 
Nová restaurace je umístěna ve starém historickém objektu bývalého zájezdního hostince. Najdete ji poblíž Výstaviště. Atraktivní interiér včetně zahrady působí na hosty velmi přitažlivě. Výhodou je i dobře vytvořený dětský koutek. Šéfkuchař Martin Košťál se začíná prosazovat v elitní české gastronomii. S týmem pravidelně spolupracuje Martin Svatek, jeden z nejlepších českých kuchařů.