Via Ghibellina 87, Florencie, Itálie
Tel.: +39 055 242777Email: ristorante@enotecapinchiorri.it
www.enotecapinchiorri.it
Otevřeno Tu–Sa 19:30-22:30
Z jídelního lístku:
Vejce „in camicia“ s majonézou, kuřetem, chřestovým salátem a sardelkami (65€)
Mořští raci Scampi, rajčatový krém, burrata, majonéza (125€)
Hovězí pikantní kousek s úhořem, mořské plody, celer, mandle (75€)
Mořský ježek uzený a marinovaný, toskánské pesto a lilky (90€)
Spaghetti „alla chitarra“ s mořskými plody a garnáty, játra z cípala „bottarga“ (80€)
Nudle linguine na másle a rukole, sardinky, křupavé telecí (90€)
Šťavnaté rizoto s papričkami, smažené kapary (75€)
Ravioli plněné kapounem na způsob „cibreo“, rikotový salát (70€)
Filet z ropušnice, smažený a dušený, vodnice, vařené arašídy, rybí omáčka (90€)
Filety z parmice nachové pečené v toskánském chlebu, fenykl, maruzzellová omáčka (90€)
Jehněčí z Casentina na rožni, bílá polenta, vařené bílé fazole (90€)
Selátko pečené s lesními hříbky, sezamová omáčka, vlašské ořechy (85€)
Holoubě na rožni s kakaovou omáčkou, mangovým čatní, karotkou a papričkami (105€)
Zabaione s Amarettem, arašídové tyčinky, smažené květy (35€)
Třešňové intorno, marinované v Maraschinu, gianduiová zmrzlina (35€)
Jarní květiny se spumou a jogurtem (35€)
Pařížské pralinky alla crema (35€)
Mořští raci Scampi, rajčatový krém, burrata, majonéza (125€)
Hovězí pikantní kousek s úhořem, mořské plody, celer, mandle (75€)
Mořský ježek uzený a marinovaný, toskánské pesto a lilky (90€)
Spaghetti „alla chitarra“ s mořskými plody a garnáty, játra z cípala „bottarga“ (80€)
Nudle linguine na másle a rukole, sardinky, křupavé telecí (90€)
Šťavnaté rizoto s papričkami, smažené kapary (75€)
Ravioli plněné kapounem na způsob „cibreo“, rikotový salát (70€)
Filet z ropušnice, smažený a dušený, vodnice, vařené arašídy, rybí omáčka (90€)
Filety z parmice nachové pečené v toskánském chlebu, fenykl, maruzzellová omáčka (90€)
Jehněčí z Casentina na rožni, bílá polenta, vařené bílé fazole (90€)
Selátko pečené s lesními hříbky, sezamová omáčka, vlašské ořechy (85€)
Holoubě na rožni s kakaovou omáčkou, mangovým čatní, karotkou a papričkami (105€)
Zabaione s Amarettem, arašídové tyčinky, smažené květy (35€)
Třešňové intorno, marinované v Maraschinu, gianduiová zmrzlina (35€)
Jarní květiny se spumou a jogurtem (35€)
Pařížské pralinky alla crema (35€)
Upozornění:
Tato restaurace je považována za nejlepší v Toskánsku, byla založena na začátku sedmdesátých let, u Michelina drží už mnoho let tři hvězdičky. Kuchyni vede už dlouho Miláňan Riccardo Monco, za šéfovou je však odedávna považována spolumajitelka, francouzská cukrářka Annie Féolde, someliérem je sám majitel Giorgio Pinchiorri. Odehrála se zde jedna scéna z legendárního filmu Moji přátelé. Kuchaři používají zásadně suroviny z Toskánska.