Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

18. července 2018

MŮJ TIP - Enoteca Pinchiorri




Via Ghibellina 87, Florencie, Itálie
Tel.: +39 055 242777
Email: ristorante@enotecapinchiorri.it
www.enotecapinchiorri.it
Otevřeno Tu–Sa 19:30-22:30





Z jídelního lístku:
Vejce „in camicia“ s majonézou, kuřetem, chřestovým salátem a sardelkami (65€)
Mořští raci Scampi, rajčatový krém, burrata, majonéza (125€)
Hovězí pikantní kousek s úhořem, mořské plody, celer, mandle (75€)
Mořský ježek uzený a marinovaný, toskánské pesto a lilky (90€)
Spaghetti „alla chitarra“ s mořskými plody a garnáty, játra z cípala „bottarga“ (80€)
Nudle linguine na másle a rukole, sardinky, křupavé telecí (90€)
Šťavnaté rizoto s papričkami, smažené kapary (75€)
Ravioli plněné kapounem na způsob „cibreo“, rikotový salát (70€)
Filet z ropušnice, smažený a dušený, vodnice, vařené arašídy, rybí omáčka (90€)
Filety z parmice nachové pečené v toskánském chlebu, fenykl, maruzzellová omáčka (90€)
Jehněčí z Casentina na rožni, bílá polenta, vařené bílé fazole (90€)
Selátko pečené s lesními hříbky, sezamová omáčka, vlašské ořechy (85€)
Holoubě na rožni s kakaovou omáčkou, mangovým čatní, karotkou a papričkami (105€)
Zabaione s Amarettem, arašídové tyčinky, smažené květy (35€)
Třešňové intorno, marinované v Maraschinu, gianduiová zmrzlina (35€)
Jarní květiny se spumou a jogurtem (35€)
Pařížské pralinky alla crema (35€)

Upozornění:
Tato restaurace je považována za nejlepší v Toskánsku, byla založena na začátku sedmdesátých let, u Michelina drží už mnoho let tři hvězdičky. Kuchyni vede už dlouho Miláňan Riccardo Monco, za šéfovou je však odedávna považována spolumajitelka, francouzská cukrářka Annie Féolde, someliérem je sám majitel Giorgio Pinchiorri. Odehrála se zde jedna scéna z legendárního filmu Moji přátelé. Kuchaři používají zásadně suroviny z Toskánska.