Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

11. července 2018

MŮJ TIP - Mirazur




Avenue Aristide Briand 30, Menton
Tel: +33 (0)4 92 41 86 86
Email: reservation@mirazur.fr
www.mirazur.fr
Otevřeno každý den 12:00-15:00, 18:00-24:00




Z jídelního lístku:
Předkrm - dušená zelenina z naší zahrady (39€)
Předkrm - nejlepší z naší úrody (39€)
Předkrm - co jsme chytili v moři (39€)
Ryba dne (49€)
Mísa s mušlemi a garnáty (49€)
Aktuální telecí (49€)
Fillet podle Rossiniho (29€)
Zapomenuté kousky drůbeže (49€)
Dezert ze sezónního ovoce (25€)
Čokoládový dezert (25€)
Pikantní dezert (25€)


Upozornění: 
Tato restaurace s výhledem na moře je labužníky považována za nejlepší na Azurovém pobřeží. Od Michelina má v poslední době vždy dvě hvězdičky, v anketě odborníků San Pellegrino se umisťuje v první pětce. Šéfkuchař Mauro Colagreco (původem z jižní Ameriky) je hodnocen jako „básník kuchyně“, je žákem nejslavnějších šéfkuchařů a pracuje zásadně se surovinami, které buďto vypěstoval sám na vlastní neuvěřitelně velké zahradě, nebo se surovinami vypěstovanými či vychovanými svými přáteli. Většina hostů si dává menu: šéfkuchařovo za 110€, experimentální za 160€ nebo večerní klasické za 210€.