Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. srpna 2018

MŮJ TIP - Restaurant Badi




Umaška 12, Umag, Chorvatsko 
Tel.: +385 52 756 293
Email: info@restaurant-badi.com
www.restaurant-badi.com
Otevřeno Út-Ne 13:00-23:00





Z jídelního lístku:
Rybí polévka (50 Kn)
Polévka z mořských raků (80 Kn)
Středozemní polévka s tím nejlepším, co moře dává (80 Kn)
Carpaccio ze syrových jakubek v česnekové šťávě (110 Kn)
Istarski pršut (90 Kn)
Chobotnicový salát (80 Kn)
Jakubky na roštu (80 Kn)
Dušené slávky (100 Kn)
Rizoto s mořskými raky (100 Kn)
Černé rizoto se sépiemi (90 Kn)
Špagety s bílým špekem, krevetami a papričkami (110 Kn)
Tonno Vitelato – telecí s tuňákovou omáčkou (100 Kn)
Ryba 1. kategorie 1 kg (370 Kn)
Kalamari na žaru (110 Kn)
Biftek s lanýži (210 Kn)
Domácí koláč (40 Kn)
Zmrzlina s olivovým olejem a čokoládou (40 Kn)


Upozornění: 
Hned za slovinskou hranicí, v pobřežním istrijském městečku Umag (čtvrť Lovrečica), najdete restauraci otevřenou v roce 1986. Jde o typickou chorvatskou rybářskou restauraci, kterou navštěvují hlavně cizinci, mnoho se jich sem vrací každoročně. Na jídelním lístku jsou tradiční místní lahůdky. Také istrijské letní lanýže.