Jako každoročně bude součástí programu také ochutnávka regionálních klobáskových specialit, spojená se soutěží O nejlepší klobásku. Do hlasování se mohou zapojit (a stát se tak členem poroty) všichni návštěvníci akce, neboť u vstupu do pivovaru dostane každý žetony, kterými bude jednotlivé klobásky hodnotit. Odměnu získá nejlepší uzenář i tři z hlasujících návštěvníků.
Během dne se představí také další regionální výrobci, kteří nabídnou své vlastnoručně zhotovené výrobky (košíky, keramiku, domácí štrůdly, perníky atd.). U kováře si mohou návštěvníci sami vyrazit speciální pivovarskou minci.
Ozvláštnění prohlídek pivovaru přinese soutěž o nejlepšího znalce chmele, ochutnávka soutěžních klobás a v pivovarských sklepích budou mít návštěvníci příležitost ochutnat Kozla Světlého Nefiltrovaného a Kozla Černého Nefiltrovaného.
Pod dohledem pivovarského odborníka si návštěvníci také vyzkoušejí, jaké to je, načepovat si jedno poctivé pivo. Na konci trasy se s nimi za pivovar rozloučí živý maskot pivovaru, kozel Olda.
Celý den příjemně zpestří i celodenní hudební program.