Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. září 2018

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne je zpráva o konání šestého ročníku Klobáskofestu ve Velkých Popovicích. V sobotu 29. září proběhne tedy od 10 do 17 hodin (přímo v pivovaru, kde se vaří tradiční pivo Velkopopovický Kozel) akce, na níž si labužníci vychutnají spoustu klobásových a jiných dobrot, čerstvé místní pivo, absolvují speciální prohlídky pivovaru a bohatý doprovodný program plný hudby a soutěží.

Jako každoročně bude součástí programu také ochutnávka regionálních klobáskových specialit, spojená se soutěží O nejlepší klobásku. Do hlasování se mohou zapojit (a stát se tak členem poroty) všichni návštěvníci akce, neboť u vstupu do pivovaru dostane každý žetony, kterými bude jednotlivé klobásky hodnotit. Odměnu získá nejlepší uzenář i tři z hlasujících návštěvníků.

Během dne se představí také další regionální výrobci, kteří nabídnou své vlastnoručně zhotovené výrobky (košíky, keramiku, domácí štrůdly, perníky atd.). U kováře si mohou návštěvníci sami vyrazit speciální pivovarskou minci.

Ozvláštnění prohlídek pivovaru přinese soutěž o nejlepšího znalce chmele, ochutnávka soutěžních klobás a v pivovarských sklepích budou mít návštěvníci příležitost ochutnat Kozla Světlého Nefiltrovaného a Kozla Černého Nefiltrovaného.

Pod dohledem pivovarského odborníka si návštěvníci také vyzkoušejí, jaké to je, načepovat si jedno poctivé pivo. Na konci trasy se s nimi za pivovar rozloučí živý maskot pivovaru, kozel Olda.


Celý den příjemně zpestří i celodenní hudební program.