Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. listopadu 2018

MůJ TIP - Osteria la Cantinella



Via Aqua Gelata 4a, Barolo, Itálie
Tel.: 0173/56267
E-mail: osteriacantinella@tin.it
www.barolodibarolo.com/it/ristoranti/43-ristoranti/124-osteria-la-cantinella.html
Otevřeno Po 12:30-15:00, Út-Ne 12:30-15:00, 19:30-21:30





Z jídelního lístku:
Carne crudo – syrové maso s omáčkou (10)
Syrová klobása z Bra (9)
Vitello tonnato – telecí s tuňákovou omáčkou (9)
Bagna cauda – paprikový lusk s česnekovo-oříškovo-sardelkovou omáčkou (10)
Vařená chobotnice s bramborami a kaparovou omáčkou (10)
Risoto carnaroli s červeným vínem (14)
Bramborové noky s rikotovým pestem a oříšky (14)
Nudle Tajarin s lanýži Tuber magnatum (30)
Tatarský biftek s lanýži Tuáber magnatum (35)
Pollo alla cacciatora – kuře po myslivecku (15)
Pečené krůtí stehno v troubě s bylinkami (15)
Bunet – čokoláda s oříšky (8)
Panna cotta s karamelem (8)
Naše domácí Tiramisu s unikátní kávou (8)
Čokoládová roláda s oříškovým krémem (8)
Sorbet ze sezonního ovoce (5)

Upozornění: 
Takto si Italové představují „obyčejnou“ restauraci. Je v ní nabito od rána do večera, chodí sem však především sami Italové, turistů jen minimálně. V sezoně pravých bílých lanýžů Tuber magnatum celá hospůdka úžasně voní. A když se zalíbíte elegantní paní majitelce, máte vyhráno. Skvostná místní vína, především samozřejmě červené Barolo. V létě i zahrádka.